LÍBAN
Internacional 12/01/2011

Hezbol·lah i els seus aliats deixen el govern i generen una crisi per al primer ministre Saad al-Hariri

Fins a onze ministres de la formació xiïta i dels grups que li donen suport dimiteixen de l'executiu per desacords en la investigació de l'atemptat del cap de govern del 2005

Reuters
1 min
El president libanès, Saad Hariri, amb el president de l'ONU, Ban Ki-Moon.

Beirut p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministres de Hezbol·lah i els aliats polítics d'aquest moviment han anunciat que deixen el govern d'unitat del Líban. Això suposa una crisi per a l'executiu del primer ministre libanès, Saad al-Hariri, que està obligat ara a formar un altre gabinet. N'hi ha prou amb que dimiteixin onze ministres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Hezbol·lah i els grups que li donen suport compleixen l'amenaça de sortir del govern si no s'assumien les seves reivindicacions sobre el tribunal de l'ONU que investiga l'assassinat de l'exprimer ministre Rafiq Hariri, pare de l'actual president del govern. Hezbol·lah ha negat sempre qualsevol implicació en aquest assassinat i desautoritza el tribunal internacional que investiga el magnicidi del 2005. Des de fa mesos s'especula amb una sentència que podria responsabilitzar la formació xiïta de l'atemptat.

stats