Internacional 13/05/2013

Almenys 12 morts per l'explosió d'un cotxe bomba a prop d'un hospital de Bengasi

Els últims dies, la ciutat líbia ha patit una sèrie d'atemptats. Hi ha també almenys 17 ferits

Agències
1 min
El resultat de l'atemptat a prop d'un hospital a Bengasi (Líbia). REUTERS

TrípoliDiverses persones han mort per un atemptat amb cotxe bomba a prop d'una hospital de la ciutat líbia de Bengasi. Segons fonts dels serveis de seguretat, hi hauria almenys 12 morts, entre ells dos nens, i 17 ferits, tot i que es tem que el número de víctimes augmenti.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'explosió s'ha produït a prop de l'hospital Al-Jala al migdia, en plena hora punta, i hauria destruït totalment un restaurant. Els últims dies, la segona ciutat més gran de Líbia –situada a uns 1.200 quilòmetres a l'est de la capital, Trípoli– ha patit una onada d'atemptats.

Aquest atemptat, que pot ser el més mortífer des de la caiguda del règim de Muammar al-Gaddafi l'agost del 2011, es produeix després de la reunió que va mantenir el passat dissabte el ministre libi de l'Interior, Achur Chuayel, amb els alts comandaments policials de Bengasi per posar en marxa un nou pla de seguretat per a la ciutat, que és objecte d'una intensa onada de violència.

Diumenge mateix van explotar dos cotxes bomba a la porta d'altres comissaries de la perifèria de Bengasi, sense que es produïssin morts.

stats