EGIPTE
Internacional 29/01/2011

Obama respon al discurs de Mubàrak demanant que concreti les reformes anunciades

El president dels EUA diu al seu homòleg que “la violència no resoldrà els clams” i li exigeix que “respongui les aspiracions del poble egipci”

Agències
1 min
Barack Obama

El CaireEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat al seu homòleg egipci, Hosni Mubàrak, que faci “passes concretes” per consolidar les reformes polítiques, socials i econòmiques que Mubàrak ha anunciat en un discurs als egipcis aques matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“La violència no resoldrà els reclams”, ha advertit Obama a Mubàrak poques hores després de la seva compareixença del president egipci i d'haver parlat amb ell per telèfon durant mitja hora.

El president nord-americà ha assenyalat que el moment de la crisi a Egipte “s'ha de convertir en un moment de promesa” per a aquest país. “Els Estats Units tenen una aliança molt estreta amb Egipte, i hem cooperat en molts assumptes... però també volem deixar clar que les reformes -polítiques, socials i econòmiques- són necessàries, i cal que responguin a les aspiracions del poble egipci”, ha enfatitizat.

Finalment, Obama ha condemnat la violència d'ambdues parts en el conflicte. Per una banda, ha instat a Mubàrak a fer passos concrets per consolidar les reformes promeses i, per l'altra, ha demanat als manifestans que protestin de forma pacífica. El dijous passat, Obama ja va dir a través del canal de YouTube de la Casa Blanca que el govern de Mubàrak ha de reforçar el sistema polític.

stats