PALESTINA
Internacional 24/01/2011

Els negociadors palestins van renunciar als refugiats

Més documents secrets fets públics per la televisió qatariana indiquen que els líders de l'ANP van acceptar que només 10.000 refugiats tornessin a Israel en cas d'acord

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Una nova tongada de documents revelats pel canal de televisió qatarià Al-Jazira assenyala que els negociadors palestins van acceptar només 10.000 refugiats, dels 5 milions que es calcula que hi ha, tornessin a Israel en el marc d'un hipotètic acord de pau. Les filtracions, que citen documents confidencials de l'Autoritat Nacional Palestina, indiquen que els negociadors palestins van acceptar també que els refugiats al Líban i Jordània no participessin en cap referèndum sobre el futur acord de pau amb l'estat israelià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Altres documents revelats assenyalen que els líders de l'ANP van acceptar que Israel es definís explícitament com un “Estat jueu”, en contra del que sempre han defensat públicament. El fet de reconèixer l'estat israelià com a jueu podria tancar la porta al retorn dels refugiats palestins i afectar els drets de la minoria àrab a Israel.

stats