Síria
Internacional 01/09/2011

Plega el fiscal general de la ciutat siriana de Hama per la repressió del règim contra els opositors

El fiscal general de la ciutat siriana de Hama, Adnan Mohammad al-Bakkour, ha plegat del càrrec com a protesta per les "pràctiques salvatges del règim contra els manifestants pacífics", segons explica ell mateix en un vídeo penjat al YouTube.

Redacció
1 min

Barcelona"Jo, el jutge Adnan Mohammad al-Bakkour, fiscal general de la província de Hama, declaro que he dimitit en protesta per les pràctiques salvatges del règim contra els manifestants pacífics", explica ell mateix en un vídeo penjat a YouTube.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però el règim sirià assegura que el fiscal ha estat segrestat, una acusació que ell mateix ha negat i ha explicat que està bé i rep l'ajuda d'un grup de rebels a l'espera de sortir del país.

Tot i que les informacions que arriben del país no es poden contrastar per la negativa del règim sirià a deixar treballar la premsa, si es confirma la dimissió del fiscal, seria la primera baixa d'un alt càrrec del govern en protesta per la repressió del president Al-Assad.

El fiscal relata en una aparició a YouTube que les forces de seguretat van assassinar 72 presoners i activistes que eren a la presó de Hama després de l'assalt militar a la ciutat el 31 de juliol on van morir, segons ell, 420 persones.

stats