EGIPTE
Internacional 30/01/2011

Poc ambient de revolta als carrers de la perifèria del Caire

Fora del centre de la ciutat, la gent compra a les botigues de queviures, es desplaça amb cotxe i fuma les tradicionals pipes d'aigua al portal de les cases

Carme Colomina, Enviada Especial
1 min
Egipte tranquil

El CaireMilers i milers de persones s'han concentrat a la plaça de la Llibertat (Tahrir) per homenatjar les víctimes de la revolta d'aquests últims dies. A la plaça se succeïen les pregàries amb els crits contra el president egipci, Hosni Mubàrak. Hi havia famílies enteres, fins i tot nadons, estaven tranquils: “hi ha l'expercit, el nostre aliat”, deien. Un grup de dones també atiava la revolta mentre espontanis mostraven casquets de bales a les càmeres. De trets, però, avui no n'hem sentit a la plaça.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El caos i pillatges que anuncia la televisió pública contrasten amb l'ambient a la perifèria del Caire, on no hi ha destrosses, i la gent està al carrer comprant queviures o bé fumant la pipa d'igua al portal de casa. Tot i això, encara queda el neguit de divendres, quan realment el centre de la ciutat es va incendiar i el d'ahir a la capvespre, quan els veïns es van organitzar en comandaments per defensar el barri de lladres durant el toc de queda.

Alguns grups de l'oposició han demanat al Nobel de la pau Mohamed El-Baradei que formi un govern transitori, però al carrer poca gent sap qui és El-Baradei. Si se'ls pregunta pel futur, demanen un canvi que sigui liderat per l'exèrcit.

El paper dels Germans Musulmans encara és una incògnita. Aquesta matinada passada la majoria de gent que estava a la plaça de la Llibertat milita al grup religió, però no l'organització no ha donat a conèixer cap pretensió política. Tot i això, hi ha hagut detencions de membres durant la setmana, segona Al-Jazira.

stats