Bahrain
Internacional 17/02/2011

La policia i l'exèrcit continuen reprimint les protestes

Els hospitals estan plens a vessar de gent ferida i ja hi ha un mínim de 3 morts i 60 desapareguts després del desallotjament forçós de les protestes pacífiques contra el rei al centre de la capital. El govern ha decretat l'estat d'emergència.

Agències
1 min
Els tancs controlen els accessos a la capital.

ManamahEls tancs controlen els accessos a la capital de Bahrain, Manamah, i els militars han demanat a la població a través de la televisió pública que es quedin a casa seva. Segons els testimonis, als carrers se senten contínuament explosions i als hospitals arriben riuades de ferits, alguns amb trets de bala. La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, s'ha mostrat "profundament preocupada" per la situació a Bahrain i ha demanat al govern “moderació” contra els manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La càrrega policial més severa ha començat aquesta nit, quan les forces armades han desallotjat amb violència els manifestants que dormien a la plaça Pearl, rebatejada com a plaça Tahrir en homenatge a la revolta egípcia. EL desallotjament ha causat tres morts i més de 190 ferits. En total, la xifra de víctimes mortals des que van començar les protestes contra Al-Khalifa augmenta fins a 6.

La Casa Blanca ja ha anunciat que es posaria en contacte amb urgència l'emir del país per demanar que cessin els enfrontaments. Cal tenir en compte que els Estats Units són un gran aliat de Bahrain al país, on tenen la cinquena flota més gran del món, que controla el Golf Pèrsic.

Bahrain és un país que no supera els 730.000 habitants. Es va independitzar del Regne Unit fa 30 anys i des del 1999 hi governa l'emir Homad Ibn Isa al-Khalifa, recolzat pels sunites en un estat de majoria xiïta.

stats