REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Internacional 21/02/2011

S'escampa la revolta a Líbia on la xifra de víctimes de la repressió arriba als 200 morts

Les xifres són de recomptes independents ja que la falta d'informació i la forta censura impedeixen conèixer els fets en detall

Redacció
1 min

BarcelonaLa revolta a Líbia sembla no tenir aturador després que a Bengasi, una capital portuària a l’est de Trípoli, membres de l’exèrcit libi asseguren que han pres el control de la ciutat i l’havien “alliberat” de les milícies enviades per Moammar al-Gaddafi per aixafar les protestes dels últims dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentrestant, diversos testimonis coincidien en que els aldarulls havien arribat a Trípoli, la capital, on la policia feia servir armes de foc i també pots de fum contra els opositors que reclaven un canvi polític.

Cap de les informacions que arriben de Líbia, un país governat amb mà de ferro els últims 40 anys pel coronel Moammar al-Gadafi, no poden ser contrastades ja que els periodistes estrangers no poden treballar, Internet està interromput i les comunicacions telefòniques són difícils.

Cap font oficial no dóna informació fiable del que està passant i els recomptes de víctimes independents és al llindar dels 200 morts. Només en un dia, ahir, en un hospital de Bengasi, un metge va assegurar, també telefònicament, que havien arribat 50 morts.

stats