TURQUIA
Internacional 21/11/2011

Soldats del règim sirià ataquen un comboi d'autobusos turcs

Les forces de seguretat d'Al-Assad ataquen un grup de pelegrins que tornava de la Meca, segons una televisió de Turquia. El Regne Unit incrementa la seva pressiò sobre el règim

Agències
1 min

AnkaraUn grup d'homes armats han disparat el matí d'aquest dilluns contra un comboi d'autobusos turcs que travessaven Síria provinents de la Meca, a l'Aràbia Saudita. Hi ha hagut dos ferits, segons informen els mitjans turcs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No hi ha detalls clars sobre l'incident, però les autoritats turques afirmen estar intentant esbrinar què ha passat realments. Alguns testimonis del comboi d'autobusos han afirmat que els atacants eren soldats sirians.

Segons l'agència de notícies turca Anatolia, tant el conductor com un pelegrí han resultat ferits entre les ciutats de Homs i Hama, a l'oest del país a primera hora del matí.

Aquests atacs coincideixen amb la primera onada d'intervenció de l'exèrcit turc a la frontera amb Síria per frenar la repressió.

El Regne Unit incrementa la pressió diplomàtica

El ministre d'Exteriors britànic, William Hague, ha tornat a condemnar aquest dilluns la repressió del règim d'Al-Assad, just abans de reunir-se amb el grup opositor al govern de Damasc, el Consell Nacional Sirià. Hague ha assegurat que els poder mundials faran tot el possible per aturar Al-Assad. També s'ha mostrat en desacord a l'incompliment de Damasc al pla de la Lliga Àrab per frenar la violència.

stats