Internacional 16/09/2013

L'ONU investiga 14 atacs amb armes químiques a Síria

Ban Ki-moon presentarà aquesta tarda les conclusions dels inspectors

Agències
1 min

GinebraLa comissió investigadora de l'ONU per a Síria ha revelat aquest dilluns que estudia un total de catorze denúncies d'atacs amb armes químiques durant el conflicte armat en aquest país. El president de l'equip de juristes, el brasiler Sergio Pinheiro, ha dit, de totes maneres, que el seu equip no ha pogut establir l'autoria d'aquests atacs ni el tipus de substàncies tòxiques que s'haurien utilitzat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La missió va començar a inspeccionar les violacions de drets humans a partir del setembre del 2011 i aquest dilluns ha presentat un informe. Aquesta tarda, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, presentarà al Consell de Seguretat les conclusions de l'informe de la missió d'inspectors de l'ONU que va aterrar a Damasc fa unes setmanes per investigar l'atac amb armes químiques als afores de la capital siriana.

Visita de la comissió a Damasc

Pinheiro també ha dit que el règim de Baixar al-Assad ha convidat Carla del Ponte, exfiscal general del Tribunal Penal Internacional i membre de la comissió, a visitar personalment Síria, una invitació que la comissió ha acceptat sempre que es prepari una visita oficial que acompanyi Del Ponte. Es dedueix que s'ha convidat Del Ponte perquè el maig passat, en una entrevista a un canal de televisió suís, va dir que tenia proves que grups de l'oposició siriana havien utilitzat armes químiques.

stats