Internacional 23/08/2013

Rússia demana ara al règim sirià que permeti a la missió de l'ONU visitar el lloc de la massacre

Després d'haver vetat una resolució al Consell de Seguretat, ara s'avé amb els Estats Units a fer pressió perquè s'investigui l'atac. Creu que són els rebels els que han de moure fitxa "per garantir un accés segur a la missió"

Reuters
1 min

MoscouRússia considera ara que els investigadors de les Nacions Unides han de visitar el lloc de la massacre amb presumptes armes químiques a Damasc. Després d'haver vetat una resolució al Consell de Seguretat dimecres, ara Moscou diu que ha demanat al règim de Baixar al-Assad que permeti l'entrada dels investigadors, que es troben a només 15 minuts del lloc dels fets.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Rússia ha demanat al govern sirià que cooperi amb els experts químics de l'ONU. Ara dependrà de l'oposició que garanteixi un accés segur de la missió on es diu que hi ha hagut l'incident", ha dit el ministeri.

Dimecres passat el Kremlin va assegurar que l'atac al districte de Damasc, que hauria fet centenars de víctimes, era una "provocació" dels rebels per intentar culpar Al-Assad, i que calia una investigació professional i imparcial. Això sí, poques hores després va vetar la resolució al Consell de Seguretat perquè la missió de l'ONU pogués investigar sense restriccions al lloc dels fets.

stats