Internacional 02/09/2011

Turquia expulsa l'ambaixador d'Israel després d'un informe de l'ONU que condemna l'atac a la flotilla

Turquia ha decidit expulsar l'ambaixador d'Israel a Ankara i suspendre els seus acords militars amb l'estat hebreu després que un informe de l'ONU hagi qualificat d'"excessiu" l'atac a la flotilla el 2010 que va costar la vida a nou turcs

Agències
1 min
El ministre d'afers estrangers de Turquia

IstambulEl ministre d'afers estrangers turcs, Ahmet Davutoglu, ha anunciat avui que les relacions diplomàtiques entre el seu país i Israel es faran des d'ara a nivell de segon secretari d'ambaixada, cosa que implica que els diplomàtics de més rang tornaran a les seves capitals respectives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Turquia, que també ha suspès els acords militars amb Israel, ja va anunciar que posaria en marxa un pla de sancions contra Israel si aquest país s'obstinava a no demanar excuses per l'assalt a la flotilla de Gaza en què van morir nou turcs l'any passat.

L'ONU acaba de publicar un informe on qualifica d'"excessiva" l'operació de l'exèrcit israelià contra l'embarcació que portava activistes que pretenien acabar amb el bloqueig de Gaza. Tot i això, Nacions Unides sí que reconeix la legalitat del bloqueig naval a Gaza.

Israel ha assegurat que accepta el contingut de l'informe de l'ONU però amb "reserves puntuals".

stats