Internacional 29/06/2012

La UNESCO declara la basílica de la Nativitat de Betlem patrimoni de la Humanitat

Els palestins celebren la decisió, la primera des que l'Autoritat Palestina va ser acceptada a l'organisme

Efe
1 min
Interior de la capella de la Nativitat de Betlem. AFP

Jersusalem / St. PetersburgLes autoritats palestines s'han felicitat aquest divendres per la decisió de l'UNESCO de declarar la Basília de la Nativitat i la Ruta de Pelegrinatge de Betlem patrimoni de la Humanitat. Es tracta del primer reconeixement que l'Autoritat Palestina rep des que va ser acceptada com a membre de ple dret a l'organisme el desembre del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Betlem ha estat distingida a la Llista del Patrimoni Mundial en Perill, on es presentava com a única candidatura. "Aquest és el fruit dels esforços diplomàtics portats a terme per l'Autoritat Nacional Palestina amb els membres del Comitè de la UNESC, i el seu vot demostra el dret del poble palestí de protegir el seu patrimoni", ha declarat als mitjans la ministra palestina de Turisme i Arqueologia, Roly Maiyaa.

La decisió ha estat adoptada per tretze vots a favor, sis en contra i dues abstencions, segons ha informat el Comitè de Patrimoni Mundial de l'organització.

Els palestina van sol·licitar la inscripció urgent degut a la degradació del conjunt arquitectònic de Betlem. "Betlem, la seva Ciutat Vella i les seves esglésies van ser víctimes d'atacs militars israelians deliberats el 1977 i novament entre 2001 i 2001", han assenyalat les autoritats palestines en una carta oberta al comitè.

stats