Pròxim Orient
Internacional 12/01/2012

Un comboi d'expatriats sirians bloquejat a la frontera

Un grup d'expatriats provinents d'Occident o d'altres països del Pròxim Orient ha intentat entrar a Síria amb menjar i medicaments, però el règim ho ha impedit. Ara acampen a prop de la frontera

Agències
1 min
Integrants del grup anomenat el "Comboi de la llibertat". / MUSTAFA OZER / AFP

BarcelonaUn comboi d'ajuda format per uns 200 activistes ha estat aturat avui a 15 quilòmetres de la frontera que separa Síria de Turquia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els activistes són expatriats sirians que viuen a Europa, Amèrica o altres països del Pròxim Orient. La caravana ha estat organitzada a través del Facebook, i els seus participants duen aliments, mantes i medicines.

Un representant del grup ja batejat com la "Caravana de la llibertat" ha declarat a la BBC que la seva intenció és acampar al llarg de la frontera, si no la poden travessar. "El govern sirià ha dit que no entrarien ni subministraments mèdics, ni metges per tractar els ferits, i també han dit que res de menjar. Han dit que no a tot", explicava Belal Dalati, un empresari sirià vingut de Califòrnia, als periodistes.

"La idea del comboi és donar suport als sirians de l'interior, mostrar que estan morint per la llibertat", deia un militant de 35 anys, Samer Jisri, professor de disseny d'origen sirià arribat de Toronto.

Per ara, la situació està estancada. Els cinc autobusos i deu cotxes que formen la comitiva estan aturats, i els activistes encaren la seva primera nit sobre el terreny.

Dimiteixen més membres de la Lliga Àrab

D'altra banda, avui s'han retirat dos dels observadors de la Lliga Àrab que eren a Síria, pel fracàs de la seva missió per aturar les atrocitats del règim de Baixar al-Assad contra la revolta popular contra el seu règim. Un d'ells era algerià i l'altre sudanès. Un altre observador d'Algèria que va abandonar l'equip aquest dimecres ha declarat a Reuters que molts dels seus excol·legues comparteixen el seu disgust i que, si no han marxat ja, és perquè els seus governs els ho impedeixen.

stats