Iran
Internacional 15/12/2010

Un atemptat durant una celebració religiosa xiïta deixa 39 morts i 100 ferits

Entre les víctimes, han explicat metges de la Mitja Lluna, hi ha moltes dones i nens

Agències
1 min
La zona afectada per l'explosió

Teheran p { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys hi ha 39 morts i 100 ferits en un atemptat suïcida que s'ha produït prop d'una mesquita xiïta a Chabahar, al sud-est del l'Iran, durant una processó tradicional xiïta molt simbòlica i sentida per la comunitat, segons han informat els mitjans de comunicació iranians.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La zona forma part de la regió de Balutxistan-Sistan, fronterera amb el Pakistan i l'Afganistan, que és escenari des de fa deu anys d'una sagnant revolta liderada per l'ètnia independentista balutxi sunnita, que és una part important de la població de l'àrea.

L'alcalde de Chabahar en declaracions a un mitjà de comunicació local ha explicat que els terroristes eren dos i que estaven identificats com a tals, però que això no ha evitat que fessin detonar els cinturons d'explosius.

En els últims anys, diversos atacs s'han dirigit a les mesquites xiïtes i a les reunions religioses al Balutxistan-Sistan. L'últim atemptat va ser al juliol de 2010 i va deixar 28 persones mortes en una mesquita de Zahedan durant una cerimònia a la qual assistien els Guardians de la Revolució, l'exèrcit ideològic del règim islàmic.

La majoria d'aquests atemptats han estat reivindicats pel moviment Jundal·lah, l'Exèrcit de Déu, que també ha atacat les forces armades i ha protagonitzat nombrosos segrestos al Baluxistan en la darrera dècada.

stats