REVOLTA A EGIPTE
Internacional 31/01/2011

"A l'aeroport del Caire, la gent es dóna cops per moure's, és inhumà"

Arriben a Barcelona els turistes catalans que eren a la capital egipcia

Redacció
2 min
Centenars de passatgers

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els turistes catalans que eren a Egipte expliquen que han viscut moments tensos i denuncien que l'ambaixada espanyola a aquell país els ha desatès. “Estavem molt espantats, retinguts a l'hotel i sense ajuda”, ha explicat a l'ACN la barcelonina Mari Cruz Navarro. Confesa que l'ambaixada "ens han dit que ens busquem la vida, que intentem comprar bitllets d'avió per sortir del país”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mari Cruz Navarro es trobava al Caire amb un grup d'una quarantena de catalans, que s'allotjaven en un hotel del centre de la ciutat. “Els ciutadans d'altres països estan sortint d'Egipte amb avions noliejats pel propi govern. Nosaltres, res de res”. Navarro diu que ni el govern espanyol ni el català s'han posat en contacte amb ells i ha comentat que els propis treballadors de l'hotel han començat a posar barricades a les portes de l'establiment per por dels pillatges. “Sort del guia, que no ens deixa en cap moment i és l'única persona que ens està ajudant”, ha puntualitzat Navarro.

Aquesta barcelonina ha explicat, des de l'aeroport, que “és un caos, està pleníssim, la gent es dóna cops per moure's... és inhumà”. L'accés a l'aeroport també s'ha complicat per la presència de tancs al centre de la capital egípcia. La seva arribada s'ha pogut fer en taxis, després que els fos impossible avançar pel centre de la ciutat amb l'autocar que tenien previst.

Al llarg del dia d'avui arriben a Barcelona alguns vols procedents del Caire. Mentrestant, fonts del Ministeri d'Afers Exteriors han declarat a l'ACN que desestimen un pla d'evacuació dels turistes i els 820 espanyols residents a Egipte, però desaconsellen qualsevol viatge al país. L'ambaixada d'Espanya al Caire afirma que “està treballant” amb les agències de viatges per facilitar la sortida d'Egipte als ciutadans espanyols “que així ho desitgin”.

stats