Internacional 13/02/2011

L'exèrcit desallotja els últims manifestants de la plaça Tahrir del Caire

Els opositors al règim es neguen a sortir i demanen terminis per a les reformes al país

Agències
2 min
Egipte

El CaireCentenars de militars han desallotjat aquest diumenge els manifestants que encara queden a la plaça Tahrir del Caire. Des que va caure el règim ara fa un parell de dies, alguns dels opositors a Mubarak han volgut quedar-se a Tahrir fins que no es vegin les primeres reformes al país. Els manifestants temen que la veu del poble no sigui escoltada i demanen, entre d'altres, l'anul·lació de la Llei d'Excepció. És el primer pas que fa l'exèrcit per desallotjar els manifestants des que van començar les protestes fa dues setmanes. El militars han instat els egipcis a retirar les tendes d'acampada i han obert el trànsit a la plaça. Alguns egipcis es resisteixen a sortir i s'han quedat als voltants de Tahrir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants han corejat 'pacíficament, pacíficament' mentre els soldats amb boina vermella intentaven desallotjar-los de Tahrir i els instaven a recollir les últimes tendes d'acampada a la plaça després que la zona s'hagi obert al tràfic aquest diumenge. Hi ha hagut alguna tensió quan alguns opositor s'ha resistit a sortir i els militars han hagut d'usar les porres.

'No volem manifestants asseguts a la plaça avui', ha dit als manifestants i periodistes de Tahrir el cap de la policia militar, Mohamed Ibrahim. L'exèrcit, que aquest dissabte va assegurar que servirà al ciutadà i escoltarà les seves demandes, ha instat els manifestants a tornar a casa i permetre que la ciutat torni a la normalitat.

'No m'aniré de la plaça. Per sobre del meu cadàver. Confio amb els soldats però no confio amb la cúpula directiva de l'exèrcit', ha dit el jove Mohamed Salah, de 27 anys, un dels manifestant que s'ha negat a abandonar Tahrir.

Precisament aquesta guerra interna dins de l'exèrcit és el que crea desconfiança entre els opositors a Mubarak, que temen que la cúpula directiva de les forces armades, que és part del règim, no compleixi amb la transició que vol el poble.

stats