Internacional 25/02/2011

Els enfrontaments en el Dia de la Ira a Iraq deixen cinc morts i 75 ferits

Els ciutadans de Jordània i el Iemen també s'han manifestat contra els seus governs i demanen reformes polítiques en el divendres de pregària

Agències
1 min
La policia iraquiana carrega contra els manifestants

Bagdad p { margin-bottom: 0.21cm; } Milers d'iraquians han sortit al carrer per protestar contra la corrupció i l'escassetat de serveis mínims en un nou Dia de la Ira. Almenys cinc manifestants han mort i 75 han resultat ferits en els enfrontaments amb la policia, que ha intentat dispersar les concentracions. Els disturbis més importants s'han produït a la ciutat de Mossul, on han mort tres persones. Els manifestants han calat foc a un edifici del govern i una bomba de percussió ha esclatat entre la multitud, segons una font policial. “No hi ha aigua potable, ni electricitat. L'atur està creixent, i això pot empènyer els joves iraquians cap a les activitats terroristes”, ha assegurat un manifestant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Jordània, unes 7.000 persones s'han manifestat a Amman després de l'oració del divendres per exigir reformes polítiques. La concentració més important s'ha produït a la capital quan la multitud ha sortit de la Gran Mesquita, on s'han congregat els líders opositors, sindicalistes i activistes independents. Al Iemen, els enfrontaments entre la policia i els manifestants han deixat un mort i una vintena de ferits, en el dia més fort de les mobilitzacions contra el president Ali Abdul·lah Sàleh. Les marxes multitudinàries a les ciutats més importants del país han congregat centenars de milers de iemenites, i els organitzadors asseguren que és “el principi del final” per a Sàleh.

stats