SÍRIA
Internacional 28/03/2011

Els enfrontaments entre la policia i els opositors causen 61 morts en deu dies

Les forces de seguretat obren foc contra els més de 4.000 manifestants que protesten contra el president sirià Bashar al-Assad a la ciutat de Deraa

Agències
1 min
Els soldats sirians patrullen a la ciutat de Latakia

Deraa p { margin-bottom: 0.21cm; } Les forces de seguretat sirianes han obert foc contra els manifestants que protesten a Deraa contra la llei d'emergència. Més de 4.000 persones han sortit als carrers de la ciutat i exigeixen “llibertat i dignitat” al president de Síria, Bashar al-Assad. En els darrers deu dies han mort 61 manifestants al país en les protestes antigovernamentals. A la ciutat de Latakia les càrregues de la policia contra els manifestants han causat 12 morts. Els testimonis a la ciutat de Deraa coincideixen a denunciar les mobilitzacions de les forces de seguretat. “La policia està apuntant amb metralladores contra qualsevol concentració opositora”, ha assegurat un home des de la Mesquita d'Omar. Un altre testimoni ha indicat que diversos franctiradors s'han situat en edificis cèntrics de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les manifestacions contra el govern haurien estat impensables fa dos mesos a Síria, però les revoltes a Tunísia i Egipte que han obligat els presidents Ben Ali i Hosni Mubàrak a renunciar al poder han encoratjat la població siriana a protestar contra els governants del partit Baas, que governa des de fa 50 anys.

stats