PALESTINA
Internacional 04/05/2011

Les faccions palestines signen l'acord de reconciliació

Onze grups, entre ells Hamàs i Al Fatah, pacten la formació d'un govern provisional i la celebració d'eleccions d'aquí a un any per posar fi a la divisió entre Gaza i Cisjordània

Agències
1 min
Els líders de l'ANP, Mahmud Abbàs, i de Hamàs, Jaled Meshal

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Les faccions palestines han signat al Caire l'acord de reconciliació proposat la setmana passada per Al Fatah i Hamàs per a la unitat nacional. Onze grups palestins han acordat establir un nou govern provisional i celebrar eleccions d'aqui a un any per acabar amb la divisió entre Cisjordània i Gaza. L'acord arriba després d'un any i mig de negociacions, amb Egipte com a mediador, i s'acabarà de tancar demà a la capital egípcia en un acte amb la presència del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon i l'alta representant de la Unió Europea, Catherine Ashton. El cap de l'oficina política de Hamàs, Jaled Meshal, i el líder de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbàs, signaran el document de reconciliació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'acord de les faccions palestines no ha estat vist amb bons ulls pel president d'Israel, Benjamin Netanyahu, que ha assegurat que “el pacte entre Hamàs, que crida a la destrucció d'Israel, i Al Fatah hauria de preocupar tots els israelians i els que aspiren a aconseguir la pau entre el nostre país i Palestina”. Netanyahu té la intenció de dissuadir l'acord palestí dirigint-se a la comunitat internacional.

stats