ISRAEL
Internacional 23/03/2011

Una dona mor per l'atemptat amb bomba en un barri jueu de Jerusalem

L'explosió a les portes del Centre Internacional de Convencions deixa la primera víctima i més de trenta persones ferides. La policia tanca tots els accessos a la ciutat

Agències
1 min
Els equips d'emergència atenen els ferits de l'autobús que ha explotat a Jerusalem / AFP

Jerusalem p { margin-bottom: 0.21cm; } Una dona ha mort i més de 30 persones han resultat ferides en l'explosió aquest migdia a prop d'un parada d'un autobús en un barri jueu de Jerusalem, segons ha anunciat la ràdio pública israeliana. Tres dels ferits estan en situació molt greu, després que una bomba col·locada al costat d'un telèfon públic ha explotat a les portes del Centre Internacional de Convencions, a prop de l'estació central de Jerusalem.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha qualificat l'explosió com un “atemptat terrorista”, tot i que l'acció no ha estat reivindicada per ningú. En aquest sentit, el portaveu de l'ambaixada d'Israel a Washington ha hagut de rectificar a través d'un missatge a Twitter la seva afirmació inicial que l'atemptat era un atemptat suïcida en un autobús. “Correcció: la bomba a Jerusalem no ha estat en un bus i aparentment no ha estat un atac suïcida”, ha escrit aquest portaveu.

El ministre israelià d'Interior ha explicat que els explosius estaven amagats a dins d'un motxilla, ha informat l'agència francesa AFP. Després de l'explosió s'ha tancat l'accés a la ciutat i les forces de seguretat estan buscant a la zona possibles sospitosos. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha ajornat una visita prevista a Rússia a causa de l'atac a Jerusalem.

Es tracta del primer atemptat amb bomba des del 2004 en aquesta ciutat i coincideix amb un increment de la violència a la frontera entre Israel i la franja de Gaza. Un atac israelià contra Gaza va matar ahir vuit palestins.

stats