Iraq
Internacional 20/01/2011

45 morts i 110 ferits en dos atemptats suïcides a l'Iraq contra xiïtes

El doble atemptat passa tan sols dos dies després que 60 persones morissin en un atac perpetrat per un suïcida contra un centre de reclutament de la policia iraquiana a Tikrit

Redacció
1 min
Els cossos de dos joves morts per un dels atemptats.

BagdadAlmenys 45 fidels xiïtes han mort avui i 110 més han resultat ferits en dos atemptats suïcides perpretrats al nord i al sud de la ciutat de Karbala, 110 quilòmetres al sud de Bagdad, segons fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquestes mateixes fonts han explicat que les víctimes són pelegrins que anaven a participar a les celebracions de l'Arbainiya, la festivitat que commemora els quaranta dies de la mort de l'imam Hussein, nét del profeta Mahoma i tercer imam més important de la comunitat xiïta.

Els dos suïcides duien cinturons d'explosius i van detonar les càrregues a les entrades nord i sud de la ciutat en un breu lapse de temps.

Els atemptats contra pelegrins xiïtes s'han multiplicat els darrers dies amb la proximitat d'aquesta festivitat, que se celebra diumenge.

Aquest matí, dues persones més (entre les quals hi havia un nen) han mort i 17 més han resultat ferides en uns altres dos atemptats contra pelegrins xiïtes a Bagdad i a la província de Diyala, al nord-est de la capital.

Aquesta repuntada de la violència coincideix amb les negociacions entre les diferents agrupacions polítiques que han de decidir els noms dels ministres de Defensa i Interior d'aquest nou govern iraquià, càrrecs que ocupa temporalment el primer ministre, Nuri al-Maliki.

stats