EGIPTE
Internacional 05/01/2012

El fiscal demana la pena de mort per a Mubàrak

El fiscal sol·licita la pena capital per a l'expresident egipci, l'exministre de l'Interior i sis caps de seguretat més per la repressió contra la població durant les protestes al Caire

Agències
1 min

El CaireLa Fiscalia egípcia ha requerit avui la pena de mort, a la forca, per a Hosni Mubàrak per la seva implicació en les morts de manifestants durant les protestes que van acabar amb la seva renúncia el passat febrer. El fiscal, Moustapha Souleimane, estima que Mubàrak no podia haver ignorat els trets contra la població durant les manifestacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La petició de la pena capital inclou també l'exministre de l'Interior Habib Al-Adli i sis dels seus ajudants. Els dos fills de l'expresident egipci, Gamal i Alaa, afronten càrrecs per corrupció en el mateix judici.

El judici a Mubàrak va començar el 3 d'agost i està ajornat, en aquests moments, fins al 9 de gener. L'acusació s'ha queixat d'una falta de cooperació de l'actual ministeri de l'Interior a l'hora d'aportar proves. Oficialment, durant les protestes a Egipte hi va haver 850 morts.

stats