EGIPTE
Internacional 28/01/2011

El govern egipci bloqueja internet i xarxa mòbil davant la massiva manifestació prevista per avui

Els serveis de seguretat estan en alerta màxima pendents dels milers de persones que s'uniran a les protestes després de les pregàries. Des d'ahir al vespre la xarxa mòbil tampoc funciona bé

Agències
1 min
Protestes a Suez ahir a la nit.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Egipte s'ha aixecat avui sense internet i amb problemes en la xarxa mòbil, les eines bàsiques d'organització de les entitats antigovernamentals que protesten contra el règim del president Hosni Mubàrak, al poder des de fa 30 anys. Avui és festiu a Egipte i està prevista la manifestació més gran d'ençà de l'inici de les protestes, el passat dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les primers notícies del bloqueig d'internet es van fer públiques minuts després que Associated Press publiqués un vídeo en què la policia disparava a un manifestant egipci.

Fins a data d'avui, han mort set persones i hi ha més de 1.000 detinguts a Egipte per les protestes contra el govern. El líder de l'oposició, el Nobel Mohamed ElBaradei, va viatjar ahir des de Viena a la capital per unir-se a la gran protesta d'avui i els Germans Musulmans, una de les entitats antigovernamentals més fortes, han asseguretat que els serveis de seguretat han detingut diversos líders poques hores abans de les protestes.

stats