EGIPTE
Internacional 08/02/2011

La plaça Tahrir viu una nova manifestació multitudinària contra el règim de Mubàrak

Els Germans Musulmans asseguren que hi ha 300.000 persones a la primera gran concentració després del començament del diàleg entre el govern i l'oposició

Efe
1 min
Egipte tahrir

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } La plaça Tahrir d'El Caire és l'escenari avui d'una multitudinària concentració contra el règim de Hosni Mubàrak, una nova manifestació per demanar la seva sortida del poder, després de dues setmanes de protestes. Els Germans Musulmans, el principal grup de l'oposició, asseguren que hi ha 300.000 persones a la plaça Tahrir. La policia no ha fet públiques les seves dades. La manifestació va ser convocada a les dues del migdia, però una hora després encara continuava arribant gent, en un ambient festiu i corejant lemes contra el règim de Mubàrak. Igual que en jornades anteriors, hi ha molts grups de famílies amb banderes egípcies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Prop del límit nord de la plaça Tahrir hi ha concentrats un centenar de partidaris de Mubàrak que es mantenen separats de la resta de la multitud. En un dels accessos a la plaça, els manifestants opositors que es volen sumar a la protesta han de superar quatre cordons de seguretat, establerts per militars i comitès formats pels organitzadors de la protesta. Aquesta és la primera protesta massiva després que diumenge s'iniciés el diàleg entre el règim i l'oposició, en un intent de les autoritats perquè la gent deixi les mobilitzacions.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats