PALESTINA
Internacional 09/02/2011

L'exèrcit isrealià ataca un magatzem de medicaments i fereix deu civils palestins

Uns avions militars han respost aquesta matinada a un coets llançats des de territori palestí. En un comunicat expliquen que volien ferir focus "terroristes".

Efe
1 min
Els atacs han cremat un magatzem de medicines.

GazaDeu civils palestins han resultat ferits aquesta matinada en una sèrie d'atacs aeris israelians a la franja de Gaza, segons fonts mèdiques palestines. Dos dels ferits pateixen ferides de caràcter moderat, i la resta lleus, diu l'informe mèdic enviat als mitjans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Uns avions de guerra israelians han atacat un taller metal·lúrgic a la ciutat de Gaza, que es troba en un descampat al sud-est de la mateixa ciutat, on hi ha un túnel per guardar armes i un magatzem de medicaments del ministeri de Salut.

Els danys ocasionats als tres punts són significatius, segons els testimonis presencials. Els atacs han respost a uns coets que prèviament s'havien llançat des de territori palestí.

L'exèrcit israelià ha confirmat els tres bombardejos i en un comunicat militar indica que "en dos dels tres blancs es van identificar explosions secundàries", el que pot indicar la presència de material explosiu. "El túnel l'havien de fer servir els terroristes per infiltrar-se a Israel i els atacar contra civils i soldats israelians", diu el comunicat militar israelià.

El mes passat el moviment islamista Hamàs, que governa Gaza des de 2007, va anunciar que havia arribat a un acord amb les milícies més petites a la franja perquè deixessin de disparar coets contra Israel, després d'una escalada que va fer témer una nova ofensiva israeliana com la que entre 2008 i 2009 va deixar més de 1.400 palestins morts i milers de ferits. Alguns grups armats petits no es van sumar a l'acord i segueixen disparant coets.

stats