DEL MAGRIB AL GOLF PÈRSIC
Internacional 19/02/2011

El món àrab continua en estat d'ebullició

Les protestes contra els règims d'Algèria, Líbia, Iemen i Bahrain no cessen. El balanç de morts al litoral libi és de gairebé un centenar. Els maniestants xiïtes a Bahrain passen un altre cop la nit a la plaça Perla.

Redacció
1 min
La nova plaça Tahrir del golf Pèrsic dissabte a la nit.

BarcelonaDel Magreb al Golf Pèrsic s'ha viscut una nova jornada de protestes generalitzades on la repressió policial ja comença a ser el denominador comú.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Líbia, les forces de seguretat han disparat de forma indiscriminada contra els manifestants a Bengasi. Human Rights Watch xifra en 84 els morts fins divendres i gairebé tres-cents els ferits. Segons organitzacions de drets humans, el règim de Gaddafi, al poder des de fa 42 anys, estaria utilitzant mercenaris del Txad per sufragar les protestes.

Bahrain va recuperar, durant la jornada de dissabte, part de la calma robada des de la matinada de diumenge. L'exèrcit i la policia es van retirar dels carrers per permetre un diàleg pacífic del govern amb l'oposició. Centenars de manifestants es van tornar a atrinxerar a la plaça Perla, la nova plaça Tahrir del Golf Pèrsic, que es troba al centre de Manama, la capital.

Al Iemen almenys un opositor al règim ha mort i set estan ferits de gravetat durant els enfrontaments amb les forces de seguretat a la capital, Sanna.

I a Algèria la policia antiavalots ha dissolt la manifestació convocada per avui. Just abans que els antigovernamentals es reunissin a la plaça 1 de Maig, la policia ha carregat fort contra tothom que s'hi dirigia. Un diputat de l'oposició està ferit de gravetat.

Per diumenge s'esperen grans manifestacions al Marroc, convocades des de fa dies a través de les xarxes socials.

stats