Internacional 17/06/2012

El grup opositor siri lamenta el "fracàs" dels observadors de l'ONU

Els Comitès de Coordinació Local troben "injustificable i inacceptable" que la comunitat internacional abandoni ara les seves responsabilitats

Efe
1 min

El CaireEls Comitès de Coordinació Local, un dels grups opositors siris més actius, han afirmat aquest diumenge en un comunicat que la suspensió de la missió dels observadors de l'ONU suposa "un fracàs" de la comunitat internacional a l'hora de tractar de manera efectiva i responsable la situació de Síria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És incomprensible que aquesta decisió s'hagi pres sense considerar les mesures adequades que puguin limitar el grau de violència comés pel règim", ha afirmat els Comitès en aquest mateix comunicat. Segons el grup, la iniciativa de l'ONU s'ha vist llastrada per "la seva pròpia feblesa i la seva incapacitat de ser aplicada sota la continuada i brutal repressió del règim".

Aquesta suspensió, afegeixen, ha tingut lloc en un moment en què no hi ha plans alternatius, fet que va permetre que el règim "vessés més sang i guanyar més temps amb la cobertura internacional". Per als Comitès, el paper dels observadors va quedar reduït a ser testimonis "de les massacres i els delictes del règim" i consideren "injustificable i inacceptable" que la comunitat internacional abandoni les seves responsabilitats amb un poble que pateix els crims més atroços i sagnants.

stats