Publicitat
Publicitat

REVOLTA A SÍRIA

Les forces del règim van impedir el trasllat de ferits a l'hospital i van llançar gasos lacrimògens

La policia siriana mata 37 persones a les manifestacions d'ahir

L'Organització Nacional siriana per als Drets Humans ha publicat una llista amb els noms de les 30 persones que van perdre la vida a les protestes de Deraa i localitats veïnes. També informa de la mort de set persones a la ciutat d'Homs i en dues zones rurals de Damasc

Almenys 37 persones van morir per trets de la policia en les protestes que van tenir lloc ahir, divendres, a Síria, la majoria a la ciutat meridional de Deraa i el seu entorn, ha denunciat l'Organització Nacional siriana per als Drets Humans.

A la seva pàgina web, l'organització va denunciar que les forces de seguretat sirianes van perpetrar a Deraa crims contra civils desarmats, van impedir el trasllat de ferits a l'hospital de la ciutat i van llançar gasos lacrimògens.

Activistes de drets humans consultats ahir per Efe van oferir una xifra de 17 víctimes mortals a Deraa. L'organització també ha indicat que les autoritats van detenir indiscriminadament manifestants i van irrompre en habitatges a la recerca de grups armats, a Deraa i altres ciutats. Per la seva banda, fonts del Ministeri de l'Interior van afirmar que 19 membres de les forces de seguretat havien mort per trets d'homes armats

Pel que fa a la resta de víctimes mortals, l'ONG va assenyalar que a la ciutat d'Homs, al nord de Damasc, van morir tres persones i dues van resultar ferides, amb trets al cap i les cames. A més, es van produir quatre morts en àrees rurals de la província de Damasc, tres d'elles a Harasta i una a Doma, escenari de forts enfrontaments la setmana passada.

"El que passa a Síria és una violació flagrant als drets i les llibertats de la majoria del poble sirià", va denunciar l'ONG. L'organització va instar el règim sirià a posar fi a l'assetjament de la premsa i de les cadenes de televisió per satèl·lit i va demanar que permeti visitar les zones de les protestes per poder informar dels fets. Finalment, va subratllar la necessitat que les autoritats reemplacin la repressió policial pel compliment a les demandes del poble i l'alliberament dels centenars de detinguts durant les protestes.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT