OMAN
Internacional 27/02/2011

La revolta al món àrab s'estén a Oman

Moren almenys dos homes en una manifestació contra la monarquia a la ciutat industrial de Sohar. Oman és el país més antic del Golf Pèrsic i té una monarquia islàmica absolutista que es perpetua des de mitjans del segle XVIII.

Agències
1 min
El sultà d'Oman. REUTERS

El CaireAlmenys dues persones han mort al sultanat d'Oman durant la dura repressió policial a la ciutat industrial de Sohar, segons ha informat la televisió qatariana Al-Jazira.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Inspirats per les revoltes al món àrab, es manifestaven contra la monarquia absolutista islàmica que es perpetua des de mitjans del segle XVIII al país.

En un contacte telefònic, l'activista política Basma al Rajhi va dir a Al-Jazira que les protestes van començar el gener passat i es van intensificar a partir del 18 de febrer, i ha afegit que s'han registrat a ciutats com Sohar i Salalah, al sud.

En Rajhi, que en el moment de la connexió participava en una protesta davant del Parlament omanita, a Masqat (la capital), va dir que no han pogut confirmar si els xocs entre policies i manifestants de Sohar van ser en una plaça d'aquesta localitat o davant d'una comissaria.

La mateixa cadena va difondre imatges de Sohar en què es veien diversos vehicles aparcats a l'aparcament d'una comissaria que s'estaven incendiant.

Segons l'activista, les autoritats omanites han anunciat als manifestants de Masqat la seva intenció de revisar l'aplicació d'una sèrie de decrets que van ser aprovats en els últims dies i que estan vinculats amb les demandes de les protestes. S'inclouen reformes polítiques, mesures per lluitar contra la inflació, augments salarials i llibertat d'informació.

Al sultanat d'Oman, una excolònia britànica situada a l'extrem sud-est de la península aràbiga i d'uns tres milions d'habitants, els partits polítics estan prohibits.

stats