L'ARÀBIA SAUDITA
Internacional 18/06/2012

El rei saudita designa un germanastre seu com a nou hereu al tron després de la mort del príncep Naief

L'actual ministre de Defensa, el príncep Salman, es converteix també en vice primer ministre i primer aspirant a assumir el reialme. Té 77 anys

Efe
1 min
Salman, el nou príncep hereu de l'Aràbia Saudita. AFP

RiadEl rei saudita, Abdal·lah bin Abdalaziz Al Saüd, ha designat aquest dilluns el ministre de Defensa, el príncep Salman, hereu al tron de l'Aràbia Saudita, després de la mort dissabte del príncep Naief, segons ha informat la televisió saudita. El monarca ha emès un decret reial en el qual també nomena Salman, nascut el 1935, vice primer ministre i el manté al ministeri de Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Salman, que es perfilava com a favorit per convertir-se en príncep hereu al tron, és el germanastre del rei Abdal·lah i forma part de la branca més il·lustre de la família del fundador del regne, Abdelaziz Al Saüd (1880-1953). Aquest grup és conegut com el dels "Sediriín", i està integrat pels set fills que va tenir Al Saüd amb una dona de la família Al Sediri.

Salman va ser designat titular de Defensa l'octubre passat després que un dels seus germans grans, el ja difunt príncep Naief, fos nomenat hereu a la Corona després d'ocupar aquesta cartera des del 1975.

D'altra banda, el rei Abdal·lah ha promulgat un altre decret en el qual designa ministre de l'Interior el príncep Ahmed bin Abdelaziz. Aquest càrrec estava ocupat pel ja difunt Naief.

Diumenge, l'Aràbia Saudita va acomiadar-se del príncep hereu Naief amb un solemne funeral a la Gran Mesquita de la ciutat santa de la Meca. Tant la família reial com mandataris internacionals van assistir-hi. Naief bin Abdelaziz va morir dissabte als 78 anys a la ciutat suïssa de Ginebra per culpa d'una malaltia no concretada per les autoritats saudites.

stats