EGIPTE
Internacional 08/02/2011

El vicepresident egipci assegura que ja hi ha un full de ruta i un calendari concrets per a la transició

Omar Sulemain promet que no hi haurà represàlies i ha anunciat que ja s'ha nomenat la comissió per esmenar la Constitució. Tot i les reformes, les protestes continuen

Reuters
1 min
El nou govern egipci es va reunir per primera vegada ahir.

El CaireEgipte ja té un pla i un calendari per a una transició pacífica de poder, segons ha anunciat avui el vicepresident egipci Omar Suleiman. Al Caire, l'oposició continua manifestant-se per demanar la dimissió del president Hosni Mubàrak. Assegura, a més a més, que el govern no perseguirà els manifestants que durant més de dues setmanes han demanat i demanen, amb protestes al carrer, la fi del règim.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"S'ha establert un full de ruta clar i un calendari per assegurar-nos que hi hagi una transició pacífica per poder organitzar bé la transició de poder", ha dit Suleiman. I ha afegit que "el president dóna la benvinguda al consens nacional, confirmant que seguim en la bona direcció per sortir de la crisi actual".

També ha informat que Mubàrak ha nomenat una comissió per canviar la Constitució, després d'anunciar-la el passat diumenge. Suleiman ja va anunciar altres mesures com ampliar la llibertat de premsa o l'alliberament dels presos "de consciència", després de reunir-se amb els representants de les forces de l'oposició.

stats