Publicitat
Publicitat

Palestina

Un grup de palestins llança sabates contra Ban Ki-Moon a Gaza

Protestaven per la negativa del secretari general de l'ONU a reunir-se amb els familiars dels presos detinguts a Israel. No hi haurà reunions amb responsables de Hamàs

Un grup de palestins han llançat sabates aquest dijous contra el comboi del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que ha visitat la franja de Gaza. Els manifestants protestaven per la negativa de Ban a entrevistar-se amb els familiars dels presoners palestins detinguts as Israel i portaven cartells on es llegia "Ban Ki-moon, ja n'hi ha prou de prendre partit per Israel". L'incident s'ha produït al control militar d'Eretz, la porta d'entrada a Gaza controlada per l'exèrcit israelià.

El comboi ha continuat el camí fins a Khan Iunis, al sud de la franja, on el secretari general ha de visitar una escola i un projecte d'habitatge finançat pel Japó. La xarxa d'ONG palestines de la Franja havia demanat a Ban que es reunís amb les famílies dels presos, les víctimes dels bombardeigs israelians i els grups més afectats pel bloqueig econòmic, com els agricultors i els pescadors.

Ban no es reunirà amb cap responsable de Hamàs, moviment amb qui l'ONU no manté relacions perquè el considera una organització terrorista, que està a la llista negra dels Estats Units i la UE. El secretari general acaba avui una gira de tres dies a Jordània, Israel i els Territoris Ocupats Palestins, on busca rellançar les converses de pau, congelades des de fa més d'un any.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT