Palestina
Internacional 02/02/2012

Un grup de palestins llança sabates contra Ban Ki-Moon a Gaza

Protestaven per la negativa del secretari general de l'ONU a reunir-se amb els familiars dels presos detinguts a Israel. No hi haurà reunions amb responsables de Hamàs

Afp
1 min
Palestins llancen sabates contra el comboi de Ban Ki-Moon / REUTERS

Eretz (Gaza)Un grup de palestins han llançat sabates aquest dijous contra el comboi del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que ha visitat la franja de Gaza. Els manifestants protestaven per la negativa de Ban a entrevistar-se amb els familiars dels presoners palestins detinguts as Israel i portaven cartells on es llegia "Ban Ki-moon, ja n'hi ha prou de prendre partit per Israel". L'incident s'ha produït al control militar d'Eretz, la porta d'entrada a Gaza controlada per l'exèrcit israelià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comboi ha continuat el camí fins a Khan Iunis, al sud de la franja, on el secretari general ha de visitar una escola i un projecte d'habitatge finançat pel Japó. La xarxa d'ONG palestines de la Franja havia demanat a Ban que es reunís amb les famílies dels presos, les víctimes dels bombardeigs israelians i els grups més afectats pel bloqueig econòmic, com els agricultors i els pescadors.

Ban no es reunirà amb cap responsable de Hamàs, moviment amb qui l'ONU no manté relacions perquè el considera una organització terrorista, que està a la llista negra dels Estats Units i la UE. El secretari general acaba avui una gira de tres dies a Jordània, Israel i els Territoris Ocupats Palestins, on busca rellançar les converses de pau, congelades des de fa més d'un any.

stats