Crisi del deute
Internacional 17/11/2011

El nou govern grec s'enfronta avui a la seva primera jornada de manifestacions

Atenenes viu la commemoració de la revolta estudiantil que va ajudar a derrocar la junta militar, el 1973. El primer ministre Papadimos va superar dimecres la moció de confiança

Ara
1 min
Papadimos (dreta), aplaudit després de superar la moció de confiança / GETTY

BarcelonaAtenes viurà aquest dijous una jornada de manifestacions en l'aniversari l'alçament estudiantil que el 1973 va ajudar a enderrocar la dictadura dels coronels. Les protestes seran la primera prova de foc per al govern tecnòcrata de Lukàs Papadimos, que dimecres va superar la moció de confiança del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La marxa serà una mobilització contra els plans d'austeritat i un toc d'atenció per al nou executiu, que ha d'implementar les retallades i reformes exigides per la troika (la Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional) per obtenir els crèdits internacionals que han d'evitar la fallida financera del país.

La policia ha desplegat set mil agents per controlar la protesta, alguns dels quals equipats amb gasos lacrimògens i material antidisturbis. Tradicionalment, la manifestació del 17 de novembre a Atenes congrega una gran multitud en el trajecte que uneix la universitat politècnica i l'ambaixada dels Estats Units, per denunciar el suport que Washington va donar a la dictadura, un baluard contra el partit comunista.

stats