Internacional 15/07/2012

La parella de François Hollande diu que s'ho pensarà molt abans de tornar a tuitejar

Valérie Trierweile va causar una gran polèmica quan fa unes setmanes va donar suport, a Twitter, a l'oponent polític de Ségolène Royal, exdona d'Hollande

Efe
2 min

ParísValérie Trierweiler, la parella del president francès, François Hollande, ha dit que en el futur s'ho pensarà abans de tornar a enviar un "tuit" com el que fa unes setmanes va causar polèmica a França, en plena campanya electoral. Trierweiler va dir durant una visita a Brest, a l'oest del país amb Hollande, que "em creuaré de braços set vegades abans de tuitejar", comentari que van captar les càmeres del canal "BFMTV", amb imatges que s'han difòs aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta visita es va produir durant la tarda de dissabte, després que Hollande hagués participat a París en la tradicional desfilada militar amb què se celebra la Festa Nacional francesa del 14 de juliol.

Somrient, i mentre donava la mà a la gent que esperava a la parella presidencial, Trierweiler va fer únicament aquest comentari en la primera vegada que s'expressa públicament sobre la qüestió.El president va evitar ahir criticar, però ha reconegut que la funció de Trierweiler "no és fàcil". Preguntat en una entrevista televisada després de la desfilada militar de dissabte, Hollande va dir que "els assumptes privats s'arreglen en privat", encara que no va al·ludir a l'assumpte del "tuit".

Trierweiler, periodista de professió, va difondre el "tuit" en la campanya del juny passat i hi va donar suport a un rival polític de l'exparella d'Hollande, la socialista Ségolène Royal, mare dels fills del president. El "tuit" va causar un gran enrenou a França i va desencadenar un intens debat sobre el paper de la primera dama, que havia comunicat la seva intenció de continuar amb la seva activitat periodística.

Hollande ahir es va limitar a dir que ha comunicat als seus familiars que han de respectar "escrupolosament" el principi que el assumptes privats es resolen de manera privada."Els francesos volen que les coses estiguin clares, que l'Estat el dirigeixi qui ells han triat i no hi hagi cap interferència", ha tancat Hollande, que tampoc s'ha referit a les crítiques que el seu fill, Thomas, va fer del famós "tuit".

Aquest havia declarat en un setmanari francès que l'enviament d'aquest missatge-que va afavorir el rival de Royal a l'hora d'obtenir el seu escó de diputada a l'Assemblea Nacional, institució que aspirava a presidir-va destruir la "imatge normal" que el president es s'havia esforçat per construir durant la seva candidatura. Però Hollande va afegir que la funció de "primera dama" no té un "estatut" i va dir: "Valérie vol mantenir la seva activitat professional. Ho comprenc. I a partir d'aquí estarà al meu costat quan el protocol ho exigeixi". "No és fàcil assumir aquest lloc. Hi ha d'haver regles", va concloure el president sense precisar més

stats