Itàlia
Internacional 14/01/2012

Els passatgers del creuer descriuen "el caos absolut" durant l'accident

Els viatgers denuncien que les tasques de socors han estat molt lentes. S'obrirà una investigació per possible negligència per part del capità de la nau

Agències
2 min

Roma"Érem en el caos absolut, cap membre de la tripulació sabia dir-nos què fer, el vaixell es va començar a inclinar i vam caure els uns sobre els altres", ha explicat una família italiana que viatjava en el creuer Costa Concordia, que la nit d'aquest dissabte ha quedat encallat davant l'illa de Giglio.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ha estat un malson, semblava el 'Titànic', creiem que moriríem", han afirmat als mitjans locals diversos supervivents de l'accident, que han precisat que mentre sopaven van notar un fort sotrac que va fer caure ampolles i vasos de les taules.

Eren les 21.40 i els altaveus de la nau anunciaven que hi havia un problema elèctric, però que no es preocupessin. "Però la gent cridava i els nens ploraven enmig d'una obscuritat total", han dit víctimes que han afegit que immediatament es van adonar que el problema era més greu, perquè el vaixell es va començar a inclinar.

Els passatgers han explicat com han vist que moltes persones es llançaven a les aigües del mar Tirrè.

Possible negligència

Altres viatgers han denunciat que les tasques de socors han estat molt lentes i que abans d'abandonar el vaixell ha passat una hora i mitja. Alguns membres de la tripulació els han explicat que el capità de la nau era conscient de la gravetat de la situació i que "no ha fet el que calia".

La capitania del port de Grosseto, del qual depèn l'illa de Giglio, ha anunciat que obriran una investigació sobre els possibles retards en el salvament.

Un cop els tripulants han arribat a l'illa de Giglio, han estat allotjats en cases, centres esportius i una església que ha romàs oberta tota la nit. El centenar de persones que viuen a l'illa a l'hivern han ofert tot tipus d'ajuda, segons han indicat els afectats.

stats