WIKILEAKS
Internacional 12/12/2010

Julian Assange va ser a Barcelona l'any passat, on va apostar per la transparència dels governs

L'australià considera que fent públiques les injustícies es pot aconseguir millorar l'actuació dels governs i les administracions

M. Vidal / S. Sabaté
1 min
Assange a la torre Agbar

BarcelonaEl 21 de novembre del 2009 Julian Assange va participar en la clausura d'unes jornades de debat sobre política 2.0 que havien començat el dia abans i que estaven organitzades per una institució nord-americana anomenada Personal Democracy Forum, especialitzada en aquesta matèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els organitzadors del certamen recorden que la seva presència a Barcelona no va aixecar gran expectació i que ell no va ser, ni de bon tros, un dels participants més sol·licitats per la premsa. Només va tenir una petició d'entrevista d'un periodista italià.

"La veritat és que llavors ningú sabia gaire bé qui era excepte Micah Sifry, l'editor de Personal Democracy Forum, que és qui el va convidar", explica Marc López, organitzador del certamen a Europa. López es mostra satisfet d'haver-lo portat per parlar en aquest fòrum ja que, segons ell, "és una de les principals funcions que tenim: descobrir persones i projectes que amb l'ús de les tecnologies estan canviant la política, entesa com a relacions de poder".

Assange va fer servir una enigmàtica frase per advertir sobre la necessitat que els periodistes tinguin alhora coratge i intel·ligència. "Us encoratjo a no convertir-vos en màrtirs", va dir Assange als assistents a l'acte de Barcelona, "i, en lloc d'això, a entendre intel·ligentment fins a quin punt podeu obligar els governs a ser més justos només exposant les seves injustícies".

La intervenció d'Assange a l'acte del Personal Democracy Forum es pot escoltar aquí.

stats