Rússia
Internacional 05/04/2012

Una periodista russa crítica amb el Kremlin és agredida brutalment

Elena Milàixina, redactora del diari 'Novaya Gazeta', ha explicat com dos homes l'han atacada violentament quan tornava a casa de nit. La periodista denuncia que la policia va ignorar-la

Agències
2 min
Milàixina a l'Ateneu de Barcelona. La periodista, tot i les amenaces, ha optat per treballar i denunciar la corrupció des de Rússia.

MoscouLa periodista russa Elena Milàixina ha estat atacada brutalment a prop de casa seva aquesta nit, als afores de Moscou.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Milàixina, redactora del diari 'Novaya Gazeta', ha informat de l'agressió a la seva pàgina de Facebook. "Anava a casa amb una amiga i dues persones ens van atacar. Ens van colpejar brutalment, ens van donar cops a les dents i ara tenim blaus a la cara i al cos", ha escrit. Després de l'agressió, els homes s'han emportat la bossa de l'amiga de Milàixina. "Suposo que van veure com compràvem aigua en un quiosc", apunta la periodista.

La policia va ignorar-la

Les dues noies van trucar a la policia i van tornar a casa, on van rebre una trucada de tres testimonis que les avisaven que la policia havia arribat. El cotxe dels oficials era al carrer, i els policies interrogaven els testimonis. "Hem intentat cridar la seva atenció però ens ignoraven, ens hem esperat 15 minuts, ha estat molt dolorós".

El cap del departament de premsa del ministeri d'Interior, Valery Gripakin, va trucar al rotatiu on treballa la periodista per dir-los que "és necessari fer dues coses: trobar els agressors i investigar la feina dels policies".

La policia de Moscou té una versió dels fets diferent: "Milàixina va trucar a la policia i es necessiten 15 minuts per transferir una trucada de Moscou fins a Balaixikha –el poble proper a Moscou on va ser agredida–. Calen 30 minuts més per arribar al lloc dels fets, així que la policia va arribar 45 minuts després que ella truqués", ha dit el portaveu de la policia moscovita, Evgeni Gildiev.

El segon atac

Milàixina ja havia estat atacada, l'any 2006, a la ciutat de Beslan, a Ossètia del Sud.

La periodista és autora d'investigacions sobre violacions dels drets humans al Caucas Nord. També va investigar el segrest de l'escola de Beslan i l'assassinat de la seva col·lega, Anna Politkovskaia. L'any 2009 va rebre el reconeixement de Human Rights Watch.

Entrevistada pel diari ARA

Milàixina va ser entrevistada l'octubre passat pel diari ARA quan va visitar Barcelona. Aleshores la periodista alertava la Unió Europea que "vigilés amb Vladímir Putin" perquè "ningú pot parar-li els peus". La periodista també denunciava la corrupció al seu país i alertava que a Rússia "no es pot ser honest".

stats