Internacional 11/08/2011

La policia arresta el noi que va robar una víctima dels disturbis de Londres i va quedar filmat en un vídeo

El vídeo ha fet la volta al món a través de YouTube. La víctima assegura que un primer grup de vàndals li va prendre la bicicleta i el va apallissar. Després, una altra colla, que va fer veure que l'ajudava, va robar-li el que duia a la motxilla. Assegura que li fan "pena" els nois que el van assaltar

Acn
2 min

LondresScotland Yard ha detingut aquest dijous a Londres el jove que va atracar un noi ferit mentre uns altres feien veure que l'ajudaven. L'arrestat té uns vint anys i està acusat de robar a Mohd Asyraf Haziq, un estudiant malaisi. L'atracament a Haziq és un dels vídeos més vistos a YouTube i s'ha convertit en una de les imatges més dramàtiques dels disturbis a Londres. El mateix primer ministre David Cameron s'ha referit a l'afer durant el seu discurs aquest dijous al Parlament, on ha parlat d'una "societat trencada".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jove malaisi va rebre una pallissa durant els disturbis de dilluns al barri de Barking i poc després un altre grup va distreure'l per robar-li la bossa. "Els agents han detingut avui, dijous 11 d'agost, un home en connexió amb un incident en què un noi va ser atracat per un grup que feia veure que l'ajudava després que hagués patit un assalt durant els disturbis de dilluns", assegura el comunicat d'Scotland Yard. "El grup va utilitzar l'oportunitat per distreure'l mentre un d'ells va regirar la seva motxilla", ha afegit la policia. Els lladres van robar al jove una consola.

Segons ha explicat la policia anglesa, la víctima anava amb un amic quan tots dos van ser atacats "per un grup d'aproximadament 100 individus". "Durant el tumult els dos joves es van separar i la víctima va deixar la seva bicicleta i va ser subjecte d'un assalt violent per un nombre de sospitosos que després li van robar la bicicleta", ha explicat Scotland Yard.

D'acord amb la versió de la policia "un segon grup de sospitosos va acostar-se a la víctima i el van ajudar a aixecar-se" mentre un d'ells li buidava la motxilla. "Després d'aquest incident, el grup va marxar i va deixar la víctima tota sola quan encara necessitava ajuda per les seves ferides", ha afegit Scotland Yard.

Mohd Asyraf Haziq va ser traslladat al Royal London Hospital, on el van tractar de fractures a la cara. El jove ha fet una roda de premsa aquest dijous des de l'ambaixada de Malàisia, on ha explicat que era pel barri perquè anava a casa d'una amiga que tenia "por" i volia que tots els companys estiguessin "junts" durant els disturbis. Però abans d'arribar a casa de la noia amb el seu amic, va trobar-se enmig dels problemes.

Haziq ha dit que sent "pena" pels que el van atacar, i que molts d'ells eren "nens". El representant de Malàsia a Londres ha indicat que el jove encara necessita recuperació i que està sota la seva tutela. El noi està estudiant a Londres, i té previst tornar al seu país quan tot acabi.

stats