Publicitat
Publicitat

ISRAEL

Un mort palestí i sis ferits israelians en un segon dia de violència

L'exèrcit israelià ha bombardejat diversos blancs a la franja de Gaza i ha provocat la mort d'almenys una persona. Per la seva banda, Israel ha patit el llançament de diversos coets des de la franja cap a la ciutat portuària d'Ashdod

Un palestí ha mort i sis israelians han resultat ferits avui, un d'ells de gravetat, en la continuació de l'onada de violència que va esclatar ahir dijous i que fins ara s'ha cobrat ja la vida de 22 persones.

El palestí és un jove de l'est de la ciutat de Gaza que ha mort a causa de l'incendi provocat per un bombardeig aeri israelià perpetrat de matinada, segons els mitjans locals.

Portaveus militars israelians han confirmat els atacs contra "blancs terroristes" a la franja de Gaza en resposta als atemptats d'ahir en una carretera al sud d'Israel i "d'acord amb la política del govern".

Entre els blancs atacats hi hauria diverses intal·lacions del moviment islamista Hamàs, a nord i sud de la franja, segons fonts palestines.

Així mateix, sis israelians han resultat ferits aquest matí a causa d'un coet Grad disparat des de la franja, segons un comunicat militar, que parla d'un atac amb coets contra una sinagoga i una escola religiosa a la ciutat portuària d'Ashdod.

Un dijous de violència a Israel i Gaza

Almenys 20 persones, entre israelians i palestins, van morir ahir en una de les pitjors jornades de violència a la regió des de l'operació Plom Fos a Gaza, a principis de 2009, i que va començar amb una sèrie d'atemptats al sud d'Israel contra blancs civils i militars.

Les ultimes víctimes de la jornada van ser sis palestins, entre ells un comandant d'un grup armat i un nen, que van morir en els atacs aeris que la força aèria israeliana va llançar a la tarda contra Gaza com a resposta als atemptats del migdia.

Els atacs a Gaza van produir-se hores després que set israelians morissin i una trentena resultessin ferits en una sèrie d'atemptats en una carretera del sud del país, que fa frontera amb Egipte.

Els terroristes van utilitzar armes automàtiques, foc de morter i almenys un coet antitanc contra vehicles civils i militars.

Set d'aquests terroristes van ser abatuts en l'intercanvi de trets entre soldats i un grup de més de quinze atacants, segons l'exèrcit.

A la tarda, enmig d'una roda de premsa in situ del ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, van registrar-se nous tirotejos a la zona amb milicians que haurien provocat dos ferits greus.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT