Revoltes al nord d'Àfrica
Internacional 12/02/2011

Les manifestacions a Alger acaben amb nombrosos ferits i detinguts

Milers de policies s'han concentrat a la capital per impedir les protestes convocades i dissuadir-ne els participants

Agències
1 min
Protesta a Algèria

AlgerDesenes de manifestants han resultat ferits aquest migdia en les enfrontaments entre policies i els protestants a Alger, on milers de persones han participat en una protesta per a reclamar canvis al règim de Abdelaziz Buteflika. Les protestes s'han estès a altres localitats del país, com Bejaia, Constantina, Anaba i Orà, la segona ciutat algeriana, on també s'han produit ferits i desenes de detencions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la concentració de la capital, la policia ha carregat contra les prop de 3.000 persones reunides als voltants de la plaça del Primer de Maig, després que els manifestants trenquessin el cordó de seguretat i intentessin avançar fins al lloc del començament de la marxa. La policia ha fet servir porres per perseguir als manifestants i aquests han respost amb pedres. Hi han hagut cops i, després d'uns moments d'extrema tensió, els agents han dispersat els manifestants pels carrers dels centre.

Els protestants, molts d'ells joves, han cridat que "estem farts d'aquest poder" i demanen que "Buteflika marxi" Diversos Helicòpters sobrevolen la plaça del Primer de Maig, escenari de la Protesta.

Segons el diari local El Watan, pròxim als opositors, la ciutat es troba en "estat de setge", i afegeix: "És un veritable desplegament del terror, la ciutat està deserta". Un altre rotatiu, Echuruk, assegura que les forces policials han rebut ordres d'evitar incidents durant la manifestació, tot i que se'ls ha prohibit l'ús d'armes de foc.

stats