Iemen
Internacional 25/02/2012

El nou president del Iemen, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi, jura el seu càrrec

La Comissió Electoral del país confirma la victòria de Hadi amb un 99,8% dels vots. El fins ara vicepresident era l'únic candidat i substitueix al càrrec el dictador Ali Abdul·lah Sàleh després de 33 anys al poder

Efe
1 min
El president del Iemen, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi / AFP

SanaEl nou president del Iemen, Abdo Rabo Mansur Hadi, ha jurat aquest dissabte el seu càrrec davant el Parlament després d'anunciar-se divendres que el 99,8% dels electors van votar a favor del seu nomenament en els comicis del passat dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hadi, que fins ara ocupava el càrrec de vicepresident i que va ser l'únic candidat a les eleccions, substitueix a Ali Abdul·lah Sàleh, que va renunciar al poder després de mesos de revolta popular contra el seu mandat de 33 anys.D'acord amb el portal de notícies 'Marib Press', en diverses ciutats s'ha celebrat la victòria de Hadi i el "primer divendres sense Saleh".

La Comissió Electoral ha indicat que aproximadament un 65% dels 10 milions d'electors van participar en els comicis. Hadi era un candidat de compromís acordat per les principals forces de l'oposició i el partit de Saleh, el Congrés Popular, per evitar nous conflictes.

stats