Egipte
Internacional 24/07/2012

El president Mursi escull un islamista expert en aigües per liderar el govern d'Egipte

Hisham Qandil, de 50 anys, era fins ara el ministre de Recursos Hídrics i Irrigació. Mursi ha optat per un tècnic independent poc conegut en l'escena política del país

Agències
1 min
El president Mursi i el nou primer ministre Qandil reunits, en una imatge d'arxiu / EFE

El CaireEl fins ara ministre egipci de Recursos Hídrics i Irrigació, l'islamista Hisham Qandil, ha estat escollit pel president del país, Mohammed Mursi, per liderar el primer govern després de les eleccions presidencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'islamista Mursi ha necessitat gairebé un mes des que va assumir el poder, el passat 30 de juny, per decantar-se per Qandil, un expert en aigües que ara haurà de dirigir la gestió governamental colze a colze amb el president.

Als seus 50 anys, Qandil substituirà en el càrrec Kamal al-Ganzuri, el gabinet del qual va presentar la seva dimissió a finals del juny passat i segueix en funcions fins que se'n nomeni un de nou.

Mursi ha trobat en el titular de Recursos Hídrics el perfil d'un tècnic independent, que no ha militat en cap partit polític abans o després de la revolució que va derrocar Mubàrak.

No obstant això, la tendència islamista de Qandil pot servir-li en la seva feina amb Mursi, que va abandonar els Germans Musulmans en ser escollit president del país.

Amb l'elecció de Qandil, el president Mursi confia en una persona poc coneguda en l'escena política per impulsar les mesures econòmiques amb les quals pretén tornar l'estabilitat a Egipte després d'una convulsa transició democràtica.

stats