Nicaragua
Internacional 06/11/2011

El president de Nicaragua és favorit per ser reelegit en unes eleccions molt criticades

L'oposició denuncia maniobres il·legals de Daniel Ortega per saltar-se la prohibició constitucional de ser escollit de nou

Efe
1 min
Partidaris del candidat opositor Fabio Gadea protesten contra els comicis / REUTERS

ManaguaEl president de Nicaragua, Daniel Ortega, es presenta avui a una controvertida reelecció en uns comicis criticats pel retard en l'entrega de milers de documents per votar i per les denúncies d'irregularitats en l'acreditació dels fiscals que han de vigilar les votacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els comicis han estat acompanyats també pel vet a tres organismes nacionals de supervisió electoral i pels impediments que s'han posat a candidats del Partit Liberal Independent (PLI). El cap adjunt de la missió d'observació de la Unió Europea a Nicaragua, José Antonio de Gabriel, ha criticat avui l'entrega "massa lenta" de 5.000 credencials als fiscals del PLI, el partit del candidat que apareix segon en les enquestes, l'empresari Fabio Gadea.

El candidat preferit, segons els sondejos, és el sandinista Ortega. La seva candidatura és qualificada per diversos sectors d'"il·legítima, il·legal i inconstitucional" per les seves maniobres per saltar-se la prohibició constitucional que l'impedeix aspirar a la reelecció.

La Constitució de Nicaragua prohibeix la reelecció immediata però magistrats oficialistes de la Cort Suprema de Justícia han declarat inaplicable aquest article, fet que obre les portes a la candidatura d'Ortega.

stats