Unió Europea
Internacional 15/01/2012

El nou president del Parlament Europeu critica "la prepotència de Merkel"

Martin Schulz lamenta que la cancellera alemanya "doni la impressió de ser la que ordena i mana" a la UE. El socialista alemany assumirà la presidència de l'Eurocambra dimarts vinent

Efe
1 min
El proper president de l'Eurocambra, Martin Schulz / AFP

Brussel·lesEl nou president del Parlament Europeu a partir del proper dimarts, el socialista alemany Martin Schulz, ha afirmat aquest diumenge que "Angela Merkel faria bé de no donar la impressió que dóna ordres a la UE".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'agència Efe, l'eurodiputat que amb tota probabilitat serà escollit dimarts a Estrasburg com nou president de l'Eurocàmera, diu que "lamenta" que "Merkel doni la impressió de ser la que ordena i mana".

"El govern alemany no dóna explicacions ni en el seu país ni a Brussel·les quan hauria d'estar donant la cara perquè és el país que més benefici extreu d'estar a la UE", ha assenyalat el socialista alemany.

Schulz culpabilitza de la cacofonia comunitària per fer front a la crisi a "la impossibilitat dels governs de posar-se d'acord malgrat les cimeres infinites on es reuneixen sense resultats". "Si hi ha divisió a la UE és per culpa de caps d'Estat i de Govern", ha afegit.

El programa de Schulz

El president entrant diu que els seus principals objectius seran "frenar la renacionalització de la política comunitària i reconquistar la confiança dels ciutadans europeus en Europa".

El socialista alemany assumeix la presidència de l'Eurocambra en un moment en que Europa és una marea blava de governs conservadors, amb l'única esperança del triomf a la primavera de François Hollande a França.

Al preguntar-li sobre la falta de mesures d'austeritat a l'Eurocambra i el sentiment generalitzat que els eurodiputats són uns privilegiats, Schulz reconeix que "tenen una bona assignació" però adverteix que "la seva feina no és gens fàcil".

stats