Internacional 17/02/2012

Dimiteix el president d'Alemanya, acusat de corrupció

La fiscalia acusa Christian Wulff de corrupció i tràfic d'influències. La cancellera alemanya, Angela Merkel, compareixerà davant la premsa a les 11.30 hores

Efe
1 min

BerlínEl president d'Alemanya, Christian Wulff, ha anunciat aquest divendres que dimiteix davant les acusacions de corrupció i tràfic d'influències. Ho ha dit en una breu compareixença pública al palau de Bellevue aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha ajornat el viatge previst per a aquest divendres a Roma, a causa de la crisi presidencial arran de les acusacions de corrupció i tràfic d'influències contra el president federal, Christian Wulff. Merkel ha anunciat una compareixença pública avui a les 11.30 hores.

Les compareixences tenen lloc en un moment en què han augmentat les pressions mediàtiques i polítiques perquè Wulff dimiteixi, en veure's embolicat en un escàndol de corrupció i tràfic d'influències.

"Alemanya necessita un president que tingui el suport ampli de la població", ha dit Wulff, que ha assegurat que sempre ha sigut "honrat" en l'exercici de les seves funcions com a president d'Alemanya, així com també en l'etapa anterior com a cap del govern de l'estat federat de la Baixa Saxònia.

La Fiscalia de Hannover, al nord del país, va sol·licitar aquest dijous al Parlament alemany l'aixecament de la immunitat al polític cristianodemòcrata (CDU), fet que farà possible que se l'investigui.

stats