Internacional 11/07/2012

La pressió fiscal sobre els francesos rics genera inquietud però no fugides

C.r.s
1 min

BARCELONA.Fa poques setmanes que el primer ministre britànic, David Cameron, va prometre obrir les portes als francesos decidits a abandonar el seu país davant l'imminent augment de la taxa sobre els més rics, però, de moment, Londres no s'ha omplert d'evasors fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No obstant, la intenció del president francès, François Hollande, de collar les rendes més altes ja genera inquietud entre els futurs afectats. Així ho explicava ahir el diari Le Monde , que citava diversos advocats i agents immobiliaris londinencs que veuen com es multipliquen les trucades de francesos preocupats pel futur.

"Ja hi havia un moviment de francesos que volien instal·lar-se a Anglaterra, però s'ha accelerat amb els nous anuncis fiscals", deia al rotatiu francès Pierre Olivier, treballador de Boulle International, agència de consultoria en matèria immobiliària.

Arnaud Vaissié, president de la cambra de comerç franco-britànica, va dir que les mesures fiscals anunciades el 3 de juliol pel govern de Jean-Marc Ayrault (augment en l'impost de successions i l'impost sobre dividends, etc.) serien terribles. "És un missatge clar als emprenedors: marxeu!", deia Vaissié, que ho comparava amb el govern britànic, segons ell, "obertament probusiness perquè ha abaixat els impostos a les empreses".

Tot i la retòrica alarmista, els agents immobiliaris reconeixen que de moment pocs francesos han creuat el canal de la Mànega. Le Monde cita Alexandre Terrasse, un advocat que treballa per Jeffrey Green Russell, que assenyala la crisi a l'eurozona com a causant d'aquesta inquietud i no pas l'alternança política. "Molts dels francesos que s'instal·len al Regne Unit no ho fan per raons fiscals, sinó perquè no troben feina a França". El diari Le Monde apunta que "la immensa majoria dels expatriats a Londres no són multimilionaris".

stats