Estats Units
Internacional 10/01/2011

El presumpte autor de l'atac a la congressista d'Arizona declara avui davant del jutge

Jared Lee Lougher ha designat l'advocada que va defensar Unabomber, el matemàtic que va enviar 16 cartes bomba per protestar contra la societat moderna. Els metges són optimistes sobre l'evolució de Gabrielle Giffords

Reuters
1 min
Departament, CNN

Tucson. ArizonaEl jove de 22 anys acusat d'intentar assassinar dissabte la congressista nord-americana Gabrielle Giffords i d'haver matat 6 persones en un míting declararà aquest vespre davant del jutge. Jared Lee Loughner, presumpte autor de l'atac, declararà al tribunal de Fènix a les deu del vespre hora catalana. Els mitjans publiquen més detalls del seu perfil, com el fet que va ser expulsat de l'institut per comportament pertorbador. El defensarà l'advocada Judy Clarke, que va assumir la representació de Ted Kaczyinski, el matemàtic conegut com a Unabomber, que entre 1978 i 1995 va enviar 16 cartes bomba, amb què va matar 3 persones, per denunciar la societat industrialitzada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president nord-americà, Barack Obama, ha convocat un minut de silenci a les cinc de la tarda hora catalana, per homenatjar les víctimes del tiroteig, entre elles una nena de 9 anys i un jutge d'Arizona.

El director de l'FBI, Robert Mueller, ha alertat les autoritats davant la possibilitat de més actes de violència política, però explica que no hi ha indicis que suggereixin més amenaces específiques. Mueller afirma que "els discursos carregats d'odi" suposen un desafiament per als legisladors, especialment quan es deriven en atacs perpetrats per "llops solitaris".

stats