França
Internacional 08/10/2011

Qui és qui en les primàries franceses?

Els sondejos pronostiquen un cara a cara entre François Hollande i Martine Aubry en la segona volta dels comicis el cap de setmana vinent

Ara
1 min
Els candidats Jean-Michel Bayle, Martine Aubry, Manuel Valls, Francois Hollande, Arnaud Montebourg i Segolene Royal / REUTERS

BarcelonaFrançois Hollande

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des que va quedar fora de la cursa presidencial l'exdirector de l'FMI, Dominique Strauss-Khan, Hollande és el gran favorit a les enquestes. Segons un dels últims sondejos publicats, el divendres a Le Figaro, el candidat tenia el 43% d'intenció de vot. Si guanya les primàries, les enquestes indiquen que podria sortir victoriós d'un cara a cara amb Sarkozy en el darrer pols per les portes de l'Elisi.

Martine Aubry

Exministra i líder del Partit Socialista des de 2008. Segons les enquestes, segueix a François Hollande amb un 28% d'intenció de vot. Si els pronòstics es compleixen podria participar en un cara a cara amb Hollande en la segona volta el proper diumenge.

Ségolène Royal

Exministra i excandidata a les presidencials de 2007, on es va enfrontar al president Sarkozy. És l'exdona d'Hollande, que va donar-li suport durant la seva campanya per arribar a l'Elisi.

Manuel Valls

Nascut a Barcelona, l'alcalde d'Evry emfatitza la urgència de reduir el dèficit. Els analistes qualifiquen el seu discurs com el més realista pel que fa a la crisi econòmica. Històric del partit, ha guanyat molts punts en aquesta campanya fent-se amb un lloc destacable entre els socialistes.

Arnaud Montebourg

El candidat més jove, de 48 anys, és el principal impulsor de celebrar uns comicis oberts. Entre els seus principals objectius hi ha aconseguir els votants que s'oposen a la globalització.

Jean-Michel Baylet

Senador i director general del grup de comunicació La Dépêche. No forma part del partit socialista però participa en les eleccions com a representant del moderat partit de centre esquerra Partit Radical de l'Esquerra.

stats